Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Να γιατί έγιναν πρόωρες εκλογές τώρα!

Εντυπωσιάστηκα και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες, για την σπουδή του πρωθυπουργού μας να κάνει πρόωρες εκλογές τόσο σύντομα συμπιέζοντας στο ελάχιστο την προεκλογική περίοδο και μη έχοντας πραγματικό εθνικό λόγο να επικαλεστεί. Πολιτικός αιφνιδιασμός, είπα στην αρχή. Τους έπιασε στον ύπνο, ώστε οι πολιτικοί αντίπαλοί του να μην προλάβουν να μαζέψουν τους δικούς τους από τις παραλίες, αφού όλοι μιλούσαν για εκλογές στο τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου. Μετά σκέφτηκα οτι στις 21 Αυγούστου θα μιλούσε ο εισαγγελέας κ.Ζορμπάς στη Βουλή για το ζήτημα των ομολόγων και οπωσδήποτε η κυβέρνηση θα ήθελε να μη συζητηθεί το θέμα.
Τώρα όμως διαπιστώνω οτι το έγκλημα είναι οργανωμένο και με την συνδρομή της δικαστικής αρχής (διαπλοκή;), και αυτό είναι το πλέον δυσάρεστο. Διαβάζω λοιπόν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Έθνος, οτι το υλικό του πορίσματος έφτασε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών κ.Κολιοκώστα στις 10 Αυγούστου.Αυτός θα έπρεπε να το διαβιβάσει στο σύνολό του στον εφέτη ανακριτή. Αντίθετα το κράτησε πονηρά στο συρτάρι του για 10 μέρες και στις 20 Αυγούστου (μετά την προκήρυξη των εκλογών!) έστειλε μόνο τη δικογραφία ενώ το καυτό πόρισμα του κ.Ζορμπά, του το έστειλε πίσω για τεχνικούς λόγους ως μη σύννομο! Εάν είχε επιστρέψει αυθημερόν (10 Αυγούστου) το πόρισμα στον κ. Ζορμπά, τότε η Αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος θα μπορούσε να το αποστείλει στον εφέτη-ανακριτή ή και απευθείας στη Βουλή, πριν τη διάλυση της Βουλής, στις 18 Αυγούστου. Έτσι δεν θα προλάβαινε ο πρωθυπουργός να αποφύγει το πικρό ποτήρι του πορίσματος Ζορμπά ενώπιον της Βουλής, το περιεχόμενο του οποίου γνώριζε μέσω του "δικού του" κ. Κολιοκώστα (ο οποίος έχει τοποθετηθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Παπαληγούρα). Προκήρυξε λοιπόν με βιασύνη τις εκλογές, εκμεταλλευόμενος την "αδράνεια" της δικαιοσύνης. Και αρχικά φαινόταν οτι η κίνησή του αυτή αποτελούσε δείγμα κυριαρχίας στο πολιτικό τοπίο.
Όμως ο ΨΕΥΤΗΣ και ο ΚΛΕΦΤΗΣ τον πρώτο χρόνο χαίρονται! Ο κ. Ζορμπάς, άνθρωπος της συντηρητικής παράταξης, αλλά αξιοπρεπής πάνω απ'όλα, προσβλήθηκε από τις ενέργειες αυτές και από την προσωπική του υποβάθμιση και αντέδρασε δίνοντας (πιθανώς) μέρος του πορίσματος στην δημοσιότητα, παίρνοντας ταυτόχρονα την εκδίκησή του και κάνοντας την αντεπίθεσή του. Το πόρισμα καταλήγει στο οτι το υπουργείο Οικονομίας (Δούκας-Κουρής-Αλογοσκούφης) είχε πλήρη γνώση για την πορεία του ομολόγου, από την έκδοση μέχρι την κατάληξη του (άρα δεν ισχύει το οτι "δεν γνώριζε"), οτι το συγκεκριμένο ομόλογο (γιατί υπάρχουν και άλλα) εκδόθηκε παράνομα, οτι υπήρξαν μίζες και οτι υπάρχουν υπόνοιες ότι τα χρήματα από τις υπέρογκες προμήθειες από την αγοραπωλησία του ομολόγου των 280 εκατ. κατέληξαν σε «συγκεκριμένο πολιτικό χώρο» (ποιόν άραγε;). Κόλαφος!
Το αποτέλεσμα είναι πολύ χειρότερο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, από το να άφηναν απλώς τον κ.Ζορμπά να μιλούσε στη Βουλή. Τώρα διαπιστώνεται ένα άνευ προηγουμένου κουκούλωμα με συμμετοχή και κάποιων "ακομμάτιστων" δικαστών και μεθόδευση, η οποία έφτασε μέχρι την προσωπική ενορχηστρωμένη επίθεση από την κυβέρνηση και τον κ.Κολιοκώστα προς τον κ.Ζορμπά (που η ίδια η κυβέρνηση τοποθέτησε και εξυμνούσε) και την παραπομπή για 4 κακουργήματα του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου, την ημέρα (σατανική σύμπτωση) που βούιζε ο τόπος από τις αποκαλύψεις Ζορμπά, ως προσπάθεια συμφηφισμού.
Να λοιπόν γιατί έγιναν πρόωρες εκλογές τώρα! Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αποφύγει τις αδιαμφισβήτητες πολιτικές (τουλάχιστον) ευθύνες (δικές του και της κυβέρνησης), γνωρίζοντας το περιεχόμενο του πορίσματος, συνεννοήθηκε με τον κ.Κολιοκώστα ώστε να μη μιλήσει ο κ.Ζορμπάς στη Βουλή και να μη μάθει ο κόσμος το σκάνδαλο, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια τέτοιο διασυρμό σε επίπεδο πρωθυπουργού. Ο κ.Καραμανλής κατάλαβε το αδιέξοδο και προσπάθησε να ξεφύγει κουτοπόνηρα με τις εκλογές. Η μόνη απάντηση που θα πρέπει να του δώσουμε είναι η ΚΑΤΑΔΙΚΗ του στις εκλογές αυτές, όσο υπάρχει λογική και φιλότιμο, ώστε να πάψει να μας κοροϊδεύει.
Υ.Γ.Το πόρισμα Ζορμπά περιέχει μία από τις συγκλονιστικότερες φράσεις που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει μεγαλύτερη βαρύτητα επειδή προέρχεται από ανώτατο δικαστικό λειτουργό. Διαβάστε την: «...είναι γεγονός ότι η άνομη συναλλαγή του δεκασμού, το δέλεαρ του οποίου προσφέρεται αφειδώς από το αναιδές κεφάλαιο στους ευτελείς, εξηγεί και εκτρέφει τον κύκλο της εγκληματικής δραστηριότητος, της ανοχής των πολλών και της άνομης σιωπής...»

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Νομίζω πως θα βρείς ενδιαφέρουσες δύο ενέργειες που έχουν γίνει για τις φετινές εκλογές στο διαδίκτυο

1) Debates από το ΣΚΑΪ στο Youtube
http://www.buzz.gr/archives/2007/08/debates_iieie_i.html

2) Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο
http://www.buzz.gr/archives/2007/08/iieiiiei_iei_ii_2.html

Παντελής Οικονόμου είπε...

Γειά σας κύριε Χατζή.
Αν και σε μία πρώτη ανάγνωση φαίνεται ενδιαφέρον το εγχείρημα του ΣΚΑΪ που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν ερωτήσεις στους υποψήφιους πολιτικούς μέσω βίντεο και κάποια από αυτά να προβληθούν σε τηλεοπτική μετάδοση κατα τη διάρκεια ενός debate, στην ουσία δεν προσφέρει παρά μία επίφαση συμμετοχής και μια ψευδαίσθηση οτι υπολογίζεται ο πολίτης από το πολιτικό σύστημα. Έχει γίνει και στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες του εξωτερικού (είναι γνωστό οτι εμείς συνήθως πηθικίζουμε με χρονική υστέρηση). Άλλωστε την άποψη που έχω για την τηλεοπτική δημοκρατία, την έχω καταθέσει ακροθιγώς σε προηγούμενα κείμενά μου. Για το δεύτερο θέμα των εκλογικών κέντρων, συμφωνώ οτι για όσους δεν ξέρουν πού ψηφίζουν, αποτελεί μια καλή βοήθεια. Η ιστοσελίδα σας http://www.buzz.gr είναι πολύ χρηστική σε σχέση με τη διαφήμιση και τις εφαρμογές στο διαδίκτυο.