Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Σώπα! Ο ΣΚΑΪ συμμορφώνεται! Θα συμμορφωθεί και η ΝΕΤ;

Αφού πήγε άπατο το debate του ΣΚΑΪ στις 6/9 (βρέθηκε ο δύστυχος αντιμέτωπος με το debate των πολιτικών αρχηγών στην κρατική τηλεόραση-πού πας ρε Καραμήτρο;), επαναλαμβάνεται στις 10/9 με υποψήφιους βουλευτές 5 κομμάτων. Δεν νομίζω οτι το κείμενο του ιστολογίου είχε τόση δύναμη, ώστε να επιβάλλει στο ΣΚΑΪ μεγαλύτερη πολυφωνία σε σχέση με το προηγούμενο δικομματικό εγχείρημα. Απλώς κάποια στιγμή διαπίστωσαν την πατάτα (το λέω πολύ κομψά) που έκαναν ή υπήρξαν διαμαρτυρίες για εσκεμμένα άνιση μεταχείρηση. Ούτως ή άλλως, το αναφέρω σημειολογικά. Όταν μαθαίνεις να λειτουργείς κομματικά και είσαι διαπλεκόμενος, ξεχνάς τί σημαίνει δημοκρατία.
Αρνούμενος να παρακολουθήσω την παρωδία, έμαθα οτι τελικά προσκεκλημένοι ήταν μόνο οι εκπρόσωποι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (για όσους είχαν ψευδαισθήσεις για το αντίθετο). Ακόμα και μετά την φτιασιδωμένη επίφαση πλουραλισμού της δεύτερης εκπομπής, η άποψη που έχω για την εκμετάλλευση των bloggers από τον ΣΚΑΪ παραμένει αρνητική. Το ίδιο ισχύει για την ΝΕΤ, που κάνει και εκείνη 2 debate (το πρώτο την ημέρα που κάνει και ο ΣΚΑΪ) με εκπροσώπους πάλι μόνο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτή φαίνεται δεν παίρνει χαμπάρι. Αλλά δεν τη νοιάζει. Το ΕΡΣ σε δύο περιπτώσεις, τη μία με τη περίφημη φραπελιά της Δρούζα και την άλλη με το video με τους δήθεν εμπρηστές στον Υμηττό, που ήταν τελικά εθελοντές πυροσβέστες, απλώς της έκανε επίπληξη. Αλλά και πρόστιμο να της έβαζε, εμείς θα πληρώναμε το μάρμαρο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Άρα η ΝΕΤ παίζει ασύδοτα με ασφάλεια. "Στηρίξτε" την και εσείς λοιπόν με την συμμετοχή σας, φίλοι bloggers. Βλέπω μάλιστα και ορισμένους πολύ οργισμένους, μα πάρα πολυ οργισμένους, να δείχνουν μία συμπεριφορά όλο ευγένεια και πολιτισμό, άσε οι ερωτήσεις: γροθιά στο στομάχι! Υπάρχει όμως ακόμα χρόνος. Ακόμα και τώρα μπορείτε να αποσύρετε τα μόλις 8 videos από το SYNC, πριν την ολοκληρωτική ντροπή.
Υ.Γ.Διαπίστωσα οτι η ΝΕΤ, εν μέσω μιας καταιγίδας προεκλογικών εκπομπων (το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός της), δείχνει την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, εμβόλιμα, μία εκπομπή-ντοκυμονταίρ με τίτλο "Το μονοπάτι προς την 11η Σεπτεμβρίου". Πέρα από την υπενθύμιση της θλιβερής επετείου, βρίσκει την ευκαιρία να υποστηρίξει τηλεοπτικά, δημιουργώντας τους αντίστοιχους συνειρμούς, την πρόσφατη κυβερνητική βλακεία περί ασύμμετρης απειλής. Άλλωστε είναι το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι που με ντοκυμονταίρ θυμάται την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, μαζί με άλλο ένα. Μαντέψτε ποιό: Τον ΣΚΑΪ, βρε κουτά!